Katalógus Árlista Hírlevél Kapcsolat Laptérkép
Telepített gázérzékelő rendszerek
Akár egyetlen érzékelőről van szó, akár kiterjedt létesítményeket és területeket lefedő összetett rendszerekről, a telepített gázmonitoring rendszereknek meg kell felelniük a felhasználó egyedi igényeinek. A Stieber környezetvédelmi cégcsoport felhasználás orientáltan tervezett, flexibilis rendszerelemekből építi fel az adott alkalmazáshoz leginkább megfelelő mérőhálózatot. A technológia, biztonság és ár leginkább megfelelő kombinációját alkalmazó eszközeink rendelkezésre állnak akár kazánházak gázérzékelőiről, mélygarázsok mérgező gáz felügyeletéről vagy speciális gázok ipari körülmények közti detektálásról van szó. A rendszerek összetettsége nem áll meg az egyszerű érzékelésnél és riasztásnál. Igény szerint különféle vezérlési feladatok (pl. ventilátor indítás) vagy adatnaplózás, számítógépes megjelenítés és meglévő számítógépes folyamatirányítási rendszerekbe integrálás is történhet.
Cégüng, saját magyarországi gyártás mellett, az Industrial Scientific – Oldham gázérzékelőinek képviselete és márkaszervize. A forgalmazott termékekre itt csak példákat hozunk, kérjük lépjen kapcsolatba velünk mérőrendszere megtervezéséhez.
Detektorok, távadók
A telepített gázérzékelő rendszereknek ezen egységei végzik magát az érzékelést. A legtöbb általunk használt érzékelő egyben távadó is, vagyis a feldolgozó/riasztó központ vagy folyamatirányító számítógép számára 4…20 mA lineráis áramjelet adnak ki (illetve lehetséges digitális kommunikáció bizonyos típusoknál). Egyes éghetőgáz érzékelők nem távadók, hanem közvetlen híd bekötéssel rendelkeznek, és speciálisan a fogadásukra felkészített elektronikát igényelnek. A cégünk által használt érzékelők a legkülönfélébb mérési elveket alkalmazhatják (katalitikus éghető gázokra, elektrokémiai mérgező gázokra és oxigénre, infravörös elnyelés szén-dioxidra és éghető gázokra, valamint félvezető szenzorok bizonyos speciális gázokra (pl. freonok).
OLC(T) 10 detektorcsaládCEX 300 éghetőgáz detektorCTX 300 távadókOLCT 20, 50 sorozatú távadókOLCT 60 távadóiTrans digitális távadókOLCT IR távadóSGT távadók
Központok, vezérlőegységek
A telepített érzékelőhálózatoknak ez az egysége fogadja a detektorok jeleit, és ennek megfelelően különféle műveleteket hajt végre. Ez a művelet lehet egyszerűen egy vagy több detektor által mért érték kijelzése, fény, illetve hangriasztások kiadása előre beállított értékeken, vezérlőrelék zárása/kioldása, de ennél bonyolultabb folyamatirányítási feladatokat is elláthat. Szükség esetén teljes számítógépes adatfeldolgozás építhető a mérőrendszerek mellé.
Példaközpontok:
GAS ALARM 2DMX 42 A
Látható, hogy egy alkalmazásra szabott, célszerű gázérzékelő hálózathoz sok kérdésre kell választ kapnunk. Mely gázokat kell érzékelni? Milyen egyéb gázok lehetnek jelen? Mekkorra és milyen szerkezetű az ellenőrizendő terület? Melyek a valószínű nehézségek? Milyen erős és milyen irányú légáramlások várhatóak?
Ilyen és hasonló kérdések megválaszolásával szakértőink hozzásegítik a felhasználókat, hogy olyan gázérzékelő rendszereket kapjainak, amilyenekre valóban szükségük van. A Stieber Levegőtisztaság-védelem termékei mellé teljes körű szolgáltatást biztosít vevőinek: szakszerviz, akkreditált kalibráló laboratórium, oktatás, szaktanácsadás.
Kapcsolódó termékeink:
Személyi és munkabiztonsági gázmonitorok (hordozható)Gázszivárgás keresőkKörnyezeti (immissziós) gázelemzők